30 χρόνια εμπειρίας στην επεξεργασία του καφέ

 

 

 

Το 1993 ο Γιώργος Κατράκης παρέλαβε ένα παραδοσιακό καφεκοπτείο το οποίο λειτουργούσε από τη δεκαετία του 1950. Από τότε μέχρι σήμερα συνεχίζουμε τη δραστηριότητα της επεξεργασίας του καφέ και παράλληλα ασχολούμαστε με επιλεγμένα παραδοσιακά τρόφιμα, επιλεγμένα κρασιά και αποστάγματα (τσίπουρα - ρακές).

Τα τελευταία 21 χρόνια μεταφερθήκαμε από τον Πειραιά στη Νίκαια σε ιδιόκτητο χώρο. Διαθέτουμε πλούσιο εξοπλισμό ο οποίος περιλαμβάνει μηχανές φρύξης (καβουρδιστήρια), μύλους ψυχρής άλεσης, μηχανές συσκευασίας καθώς και μύλους καφέ τους οποίους τοποθετούμε σε σημεία πώλησης του καφέ. Η τεχνογνωσία, το μεράκι και το πάθος μας για το προϊόν του καφέ μας έχει φέρει στο σημείο να μπορούμε να παράγουμε πολλά χαρμάνια για καφέ για μπρίκι (Ελληνικός, Αραβικός κλπ.), εσπρέσο, φίλτρου αλλά και αρωματισμένων καφέ και ντεκαφεϊνέ επιλογές.

Παράλληλα, διατηρούμε χώρο λιανικής πώλησης των καφέδων μας και επιλεγμένων παραδοσιακών τροφίμων, περισσότερες από 30 επιλογές σε εκλεκτά χύμα κρασιά από όλη την Ελλάδα αλλά και εξαιρετικές ρακές και τσίπουρα.

Η ιστορία του καφέ

Η ιστορία του καφέ στην Ελλάδα αρχίζει από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας. Η Ελλάδα δοκιμάζει καφέ πριν την υπόλοιπη Ευρώπη, ιδιαίτερα οι Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας. Τα πρώτα καφενεία στην Αθήνα είναι μικρά με θαμώνες μόνο Τούρκους. Με τον καιρό η πελατεία γεμίζει και από Έλληνες. Μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα τα καφενεία έκαναν τη δουλειά του καφεκοπτείου. Έπαιρναν, δηλαδή, πράσινο ακατέργαστο καφέ και αφού τον καβούρδιζαν, τον άλεθαν σε μικρούς χειροκίνητους μύλους. Τα πρώτα καφεκοπτεία εμφανίζονται στις αρχές του 20ου αιώνα και ασχολούνται αποκλειστικά με την εισαγωγή, επεξεργασία και πώληση του καφέ.

Καφές Κατράκη - Είδη και Ποικιλίες

Ο Καφές Κατράκη ξεκίνησε με ελληνικό καφέ, κρατώντας τα χαρμάνια που διδάχθηκε από τους παλαιότερους, αναπτύσσοντας παράλληλα και εξελίσσοντας τις ποικιλίες του.

 

 

Ο Ελληνικός καφές που ξέρεις …

kafekoptio3 - CopyΣήμερα μετά από 30 περίπου χρόνια αγάπης και φροντίδας για το προϊόν, αλλά και μέσα από την εμπειρία που αποκομίσαμε με συνεχή πειράματα και δοκιμές πάνω στο καβουρδιστήρι μπορούμε να σας παρουσιάσουμε:

Αρωματικούς φρεσκοκομμένους ελληνικούς καφέδες όλης της γκάμας (Ξανθό, Κλασσικό, Σκούρο, Αραβικό & Λιβανέζικο,αλλά και τα νεότερα χαρμάνια Gourmet και Ντεκαφεϊνέ που απευθύνονται στις ανάγκες του σύγχρονο ανθρώπου).

Στο καφεκοπτείο μας μέσα από μια μακρόχρονη διαδρομή με πολύ αγάπη και μεράκι αναπτύξαμε και εξελίξαμε τεχνικές κατεργασίας και παραγωγής καφέ Φίλτρου  και Εσπρέσο. Πρόκειται για είδη καφέ που παλαιότερα οι Έλληνες καφεκόπτες «φοβόντουσαν», καθώς δεν γνώριζαν την τεχνογνωσία παρασκευής και κατεργασίας. Για πολλά χρόνια την αποκλειστική δυνατότητα προώθησης και διάθεσης τέτοιων ειδών διατηρούσαν στην ελληνική αγορά μόνο ξένοι εισαγωγείς.

 

Όταν το άρωμα κι ο καφές θέλουν φίλτρο …

kafekoptio1 - CopyΗ προσήλωση του καφεκοπτείου Κατράκη στην αναζήτηση νέων και πρωτοποριακών μεθόδων και πρακτικών μας επέτρεψε να φτιάξουμε χαρμάνια καφέ φίλτρου και να δώσουμε στα προϊόντα μας έναν γεωγραφικό προσανατολισμό σύμφωνο με την προέλευση του καφέ. Γι’ αυτό το λόγο επιλέξαμε να καταργήσουμε στα χαρμάνια του καφέ φίλτρου τους τίτλους Αμερικάνικο, Γαλλικό και Γερμανικό. Χρησιμοποιήσαμε ως οδηγό την ίδια τη φύση του καφέ και τον κόκκο, ανάλογα με την γεωγραφική του προέλευση.

Έτσι, στο ράφι μας αλλά και των συνεργατών μας θα βρείτε εξαιρετικής ποιότητας καφέδες φίλτρου από: Κολομβία, Μεξικό, Γουατεμάλα, Αιθιοπία, Κένυα

Στο καφεκοπτείο Κατράκη εδώ και 20 περίπου χρόνια αναπτύξαμε, μετά από συνεχείς ελέγχους και δοκιμές, μεγάλη εξειδίκευση στους αρωματισμένους καφέδες. Έτσι, κατασταλάξαμε και επεξεργαζόμαστε καφέδες φίλτρου με αρώματα όπως: Φουντούκι, Βανίλια, Καραμέλα, Σοκολάτα, Κανέλα, Πορτοκάλι και πολλά άλλα.

 

Εσπρέσο ο εκλεκτός, για κάθε εκλεκτικό …

kafesΟ “Καφές Κατράκη” είναι προσανατολισμένος σταθερά στο νέο που έχει ανάγκη η αγορά στον καφέ. Έτσι, με υπερηφάνεια δημιουργήσαμε τρεις εκλεκτούς Εσπρέσο που μπορούν να σταθούν ισάξια δίπλα στους εισαγόμενους. Σας προσκαλούμε να δοκιμάσετε τον εσπρέσο της αρεσκείας σας:

  • Αράμπικα Εσπρέσο 100%
  • Robusta
  • Moca
  • Ethiopia
  • Εσπρέσο Ντεκαφεϊνέ
  • 80% Αράμπικα, 20% Ρομπούστα

Εξοπλισμός

kafekoptio5 - Copy

πληροφορίες για τη σχετική θεματική θα είναι σύντομα στη διάθεσή σας, καθώς η σελίδα

μας βρίσκεται υπό κατασκευή και σύντομα θα ενημερωθεί με νέο περιεχόμενο

Οι εγκαταστάσεις του καφεκοπτείου μας

kafekoptio2 - Copy

πληροφορίες για τη σχετική θεματική θα είναι σύντομα στη διάθεσή σας, καθώς η σελίδα

μας βρίσκεται υπό κατασκευή και σύντομα θα ενημερωθεί με νέο περιεχόμενο